Vesti

Predsednica Komisije za ekonomski razvoj,,, Sala Berisha Shala i poslanica Hykmete Bajrami, učestvuju na Parlamentarnom plenuma zajednice energije

Utorak, 19.12.2017
Poslanice Skupštine Kosova , Sala Berisha-Shala predsednica Komisije za ekonomski razvoj , infrastrukturu, trgovinu, industriju i regionalni razvoj , kao i poslanica Hykmete Bajrami, članice Komisije učestvuju na sednici Parlamentarnog plenuma zajednice energije, sa sedištem u Beču.

Glavna tema ovog plenuma je bila: bezbednost i snabdevanje električnom energijom, dok je predsednica Sala Berisha Shala , u svojstvu predstavnice Kosova u zajednici energije , između ostalog govorila o izazovima naše zemlje u vezi snabdevanja električnom energijom.

Ona je istakla da je izazov dovoljnog obezbeđivanja energije ne učlanjivanje Operatora sistema transmisije i tržišta električne energije Kosova ( KOSTT) u Evropskoj mreži operatora sistema električne energije (ENTSOE).

Ona je istakla da je uverena da zajedno sa relevantnim mehanizmima ove oblasti, postići će se otklanjanje svih prepreke, i da se Kosovu omogući efektivno i ne ometano korišćenje svih beneficija u okviru zajednice energije.

U zaključivanju na ovom forumu predsednica Komisije Sala Berisha- Shala, je istakla "Mi se radujemo saradnji i današnjem i narednim sastancima, kao i ojačavanju zajednice energije ".

Delegacija sa Kosova sutra će učestvovati na forumu "Efikasnost energije i klima".

Kryetarja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik ... Sala Berisha-Shala dhe deputetja Hykmete Bajrami, po marrin pjesë në mbledhjen e Plenumit Parlamentar të Komunitetit të EnergjisëKryetarja e Komisionit për Zhvillim Ekonomik ... Sala Berisha-Shala dhe deputetja Hykmete Bajrami, po marrin pjesë në mbledhjen e Plenumit Parlamentar të Komunitetit të Energjisë