Vesti

Veseli: Kosovo je svetu pokazalo svoj duhovni i sportski talent

Ponedeljak, 11.12.2017
Predsednik Skupštine Republike Kosovo Kadri Veseli je u čast posete predsednika Unije nacionalnih olimpijskih komiteta Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, prisustvovao dočeku u Kosovskom olimpijskom komitetu gde je potvrdio bezrezervnu podršku kosovskom sportu i sportistima.

U njegovom izlaganju pred sportistima i sportskim rukovodiocima predsednik Veseli zahvalio se svima na doprinosu i oživljavanju kosovskog sporta u najtežim godinama našeg razvoja, kao i na internacionalizaciji istog u poslednjim godinama.

"Kosovo nije samo brojka u međunarodnim sportskim zajednicama, već je vrednost i inspiracija za njih. Naša zemlja je svetu pokazala još na prvim olimpijskim takmičenjima svoj duhovni i sportski talent. Mi smo svetu podarili jedan model uspešne sportske carice koja je naš ponos i koja je nosilac zlatne medalje, Majlindu Kelmendi. Njena historija danas predstavlja inspiraciju za mlade generacije, ne samo na Kosovu, već i šire u svetu celom. Mi imamo na stotine mladih momaka i devojaka poput Majlinde koji čekaju da dostižu vrh uspeha na sportskim disciplinama, rekao je Veseli, i nastavio:

Kosovske institucije moraju i investiraće mnogo više nego do sada u sportu, sportskim prostorima, stadionima, sportskim halama, i na sportskim školama.

„Kao predsednik Skupštine želim naglasiti ovde da ćete imati moju bezrezervnu podršku u rešavanju potreba i zahteva sportista. Mi smo upravo radili na tome da Kosovo ima što više dobre sportske zakone koji će favorizovati sportiste, i verujem da će se i ostale institucije pobrinuti da se ti zakoni primene", završio je predsednik Skupštine gospodin veseli.

 

Veseli: Kosova ia ka treguar botës talentin dhe shpirtin sportivVeseli: Kosova ia ka treguar botës talentin dhe shpirtin sportivVeseli: Kosova ia ka treguar botës talentin dhe shpirtin sportivVeseli: Kosova ia ka treguar botës talentin dhe shpirtin sportiv